Trädgårdsgillet i Landskrona

Årets grönaste fest i Landskrona sker den 7-8 augusti. För elfte året i rad blir det Trädgårdsgille med flotta flottar, marknad, kreativa verkstäder, musik och gröna samtal. Höjdpunkten på gillet är som alltid de flytande trädgårdarna.

Citadellets vallgrav kommer fyllas av kreativa trädgårdar – den ena vackrare än den andra. Det är publiken som avgör vem som koras till årets Flottaste flotte. Flottarna är en publikmagnet och ett utmärkt sätt att marknadsföra sig. Den vinnande flotten bjuds in till Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero 28-30/8.

trädgårdsgille landskrona
Flytande trädgårdar i Landskrona

Trädgårdsgillet arrangeras av Landskrona stad (Fritids- och kulturförvaltningen och Teknik- och serviceförvaltningen) i samarbete med föreningar och företag.

OIKOS tävlar under Trädgårdsgillet med Flottaste flotten

Vårt tema är utbytet, det ständigt pågåendet utbytet som berikar våra liv och våra matvanor.

Mycket av det vi äter idag odlades och förädlades av de gamla Aztekerna. En stor del av deras mat odlades på Chinampas, en sorts flotte som var mer eller mindre rörlig för 400 år sedan men som numera är fast. Än idag i de många våtmarker som finns i Mexiko odlas det mat på chinampas.

I huvudsak består vårt förslag av ett cirkelformat rum som avgränsas av pelare med stora tomatplantor på topparna. Pinnarna med frön ska likna ett taggigt skaft. Efter utställningen ska det inte finnas några kvar.

trädgårdsgille landskrona
Flytande trädgård i Landskrona

Idén är att det ska ske ett utbyte av olika frön. Vi kommer att skaffa fram de bästa tänkbara tomat-, chili- och majsfrön.

Pelarna med de fina tomatplantorna ovanpå bär på massor av små pinnar som alla har ett frö och dess artnamn.

Projektledare: Carmen San Cristóbal, Arkitekt SAR – MsA Certifierad KA

Projektinformation:

Projekttid: 2015 04 25 – 2015 08 09
Projektområde: Landskrona
Projekt bistånd
Projektledare: Carmen San Cristóbal  Arkitekt SAR – MsA
Initiativtagare: OIKOS Community

Bildgalleri, Trädgårdsgillet i Landskrona:
Kontakt Landskrona

Adress:
OIKOS Community,
Växthuset,
Rådhusgatan 11,
261 31 Landskrona

Tel: 0418-101 33

info@oikoscommunity.org
www.oikoscommunity.org