Liga & Lone vann ReMake

Vantar av gamla korsstygnsbroderier – bästa innovativa återbruksidéen!

Emmaus Fredriksdals tävling ReMake gav 20 tävlande chansen att förverkliga sina innovativa återbruksidéer. I lördags avgjordes tävlingen på Stenkrossen i Lund utifrån flera olika kriterier bl.a. användbarhet, estetik, skalbarhet och ekonomi.

Liga Lagzdina och Lone Bach Borius vann tävlingens Grand Prize som bestod av ett speciellt trofé i form av en upcyclad lampa och 15 000 kr. De hade sytt upp gamla korstygnsbroderier och filtade ylletröjor till vantar och handledsvärmare.

Gamla korsstygnsbroderier är svårsålda på second hand butikerna och får många gånger kastas. Det är väldigt synd eftersom materialet ofta varit dyrbart från början, ren ull eller bomull och oändligt många timmars kvinnokraft har gått åt till produktionen.

ReMake är en av aktiviteterna i EU-projektet Europa Minskar Avfallet. Syftet är att inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande genom att visa upp konkreta exempel på aktiviteter som leder till minskat avfall.

Vinnarna ställer gärna upp på en intervju/ kan ev. skicka bilder och kontaktas per telefon.

Liga Lagzdina
liga.lagzdina@gmail.com
Tel: 0736-464712

Lone Bach Borius
lonebachborius@gmail.com
Tel: 0709-289204