Minibibliotek med något för alla

Minibibliotek med något för alla

På tisdagen klipptes bandet till det så kallade minibibliotek som organisationen Oikos tagit initiativ till. Biblioteksrummet som fått namnet “Boken” kommer till en början att hålla öppet på tisdagar mellan klockan 16 och 19.

I nästan tre månader har frivilliga från Oikos samlat böcker till det lilla biblioteket. De har bland annat fått hjälp från olika skolor i Landskrona och Lund som donerat böcker.

– Vi har hel del faktaböcker, och vi har satsat mycket på natur och geografi. Men det vi har mest av är romaner och deckare. Så det finns något för alla här, berättar Cecilia Ölmestig som visar runt i det lilla rummet.

Biblioteket kommer till en början att hålla öppet på tisdagar mellan klockan 16 och 19 då även kaféet har öppet. I nuläget finns det möjlighet att låna böcker i upp till en vecka.

– Om intresse finns så kan man också dra igång bokcirklar, och eventuellt ha öppet flera dagar i veckan, säger Ricky Callesen.

De vill gärna att biblioteket ska fortsätta att växa, och tar därför tacksamt emot böcker om man har några att skänka bort.

– Vi vill gärna ha fler barnböcker, och gärna lite nyare romaner om man har det, säger Cecilia Ölmestig.

Organisationen Oikos har funnits i lokalerna bakom Rådhuset i Landskrona sedan 2008. De erbjuder flera olika verksamheter, framförallt inom kulturområdet. Det nya biblioteket hoppas de ska leda till att fler Landskronabor får upp ögonen för organisationen.

– Vi vill gärna få hit fler folk, och man får gärna komma hit och starta olika cirklar till exempel inom musik eller film, säger Ricky Callesen.

Källa: Helsingborgs Dagblad