Dammhagsparken

Dammhagsparken i Landskrona fylldes med hopptorn och andra attraktioner, som lockade barnen att stanna. Demmokratifesten blev mycket lyckad. Socialdemokraterna,  Liberalerna, Moderaterna och F! var på plats tillsammans med oss från Oikos och demmokratiambasadörerna. Tälten skyddade från regn och blåst och stämningen var hög.

 

 

Det roliga är att se hur engagerade alla var som kommit för att få ut budskapet att gå fram. Rödta för att hålla demokratin i fokus. Demokrati är inget vi kan ta för givet. Det vittnar många som, som kommer från länder i brinnande krig. Många är stolta att de får rösta för första gången.

 

 

Har tom fått uppleva lyckan att gratta till svenskt medborgarskap. Inser då hur glittrande ögonen blir då de inser att de kan rösta i kommun, region och rikstag och då kommer orden:                            “Nu är jag svensk”. Den lyckan såg jag flera gånger i Dammhagsparken.

 

Uppträden var helt sagolika av unga frächa förmågor, som kommer att gå långt. Jag läste Somliga kommer hit av Bosse Parnevik och en dikt som heter Tiden som jag gjort själv.

 

 

Demokratiambassadören Abdul Salam

Tack från oss på Oikos till alla som hjälpte till att skapa den underbara dag vi fick på Dammhagsparken lördagen den 1 september 2018.

#oikoscommhunity

#demmokratiambasadörerna

#landskronaröstar