Matsuveränitetsveckan 12-20 nov

Matsuveränitetsveckan 12-20 nov

2016-11-02 OIKOS Generellt OIKOS Lund 0

Matsuveränitetsveckan 2016 äger rum mellan den 12-20 november. Under veckan kommer gäster från Latinamerika, Asien, Afrika, Nordamerika och Europa att delta i föreläsningar, seminarium och debatter på flera platser i Sverige. Gästerna kommer hit i egenskap av småbrukare, akademiker eller som representanter från internationella institutioner och organisationer. De har alla olika bakgrund, kunskap och erfarenheter men delar ett gemensamt mål – att allt fler människor ska uppmärksamma frågor som rör matsuveränitet.

Dagens sätt som vår mat produceras på är ohållbart där stora transnationella företag och markägare köper upp eller på annat sätt kontrollerar stora mängder mark och småbrukare har inte möjligheten att fortsätta bruka sin mark och använda de fröer som de tidigare använt. Konsekvenserna av matproduktion är liknande över hela världen. Därför behövs nu en stark opinion för matsuveränitet, delta i matsuveränitetsveckan och lär dig mer!

Matsuveränitetsveckan 2016 är ett samarbete mellan solidaritet- och rättighetsorganisationerna FIAN, Afrikagrupperna, Latinamerikagrupperna, Framtidsjorden, Svalorna Indien Bangladesh och Jordens Vänner samt NOrdbruk, den svenska grenen av den globala småbrukarrörelsen La Vía Campesina.

Läs mer om allt som händer under veckan på Matsuveränitetsveckans egna Facebook-sida. http://svalorna.org/matsuveranitetsveckan/