OIKOS Landskrona

OIKOS Landskrona

2016-04-25 Nyhetsbrev 0

Växthuset

Även om OIKOS har huvudkontoret i Lund, så är verksamheten i Landskrona den volymmässigt klart största. I Växthuset – ett trevåningshus i centrala staden – pågår aktiviteter i alla skrymslen och vrår.

Denna vecka är det sportlov. OIKOS Landskrona har haft en annons där stadens lediga ungdomar har erbjudits möjligheten att sjunga och spela i husets studio med hjälp av Pelle Frantzén, musikansvarig, ljudtekniker och producent i Växthuset. ”Jag har blivit fullkomligt nedringd” berättar Pelle. ”Vi har omöjligt kunnat ta emot alla som har velat komma hit”.

Två som har haft turen att få sjunga i studion är Elin och Wilma, båda 11. ”Jag älskar att sjunga och att stå på scenen”, säger Wilma. Elin instämmer och tillägger ”När jag blir tillräckligt gammal vill jag spela in och ge ut en skiva.”

Båda sjöng på Rådhustorget på Landskronafestivalen i somras.

Elin och Wilma sjunger i OIKOS Musikstudio. Foto: Pelle Frantzén

Elin och Wilma sjunger i OIKOS Musikstudio. Foto: Pelle Frantzén

Text: Fredrik Danelius