Bellas Artes i Lund på Facebook

Länk: Bellas Artes i Lund på Facebook

En sida om en konstpedagogik som praktiseras vid daghem, skolor och på offentliga platser i Lund och som har sitt ursprung i konstskolan Bellas Artes i Montevideo.

Under våren påbörjas ett arbete med att dokumentera och beskriva ett unikt konstpedagogiskt projekt Lund som har Cirkusvagnen som främsta kännetecken. Tusentals barn och vuxna har kommit i kontakt med Cirkusvagnens verkstäder bl a under Kulturnatten (30 år i år!), vid Bananfesten på Djingis Khan och andra ställen. Ändå är det på daghem och skolor som många mött Hector Morales, pedagogikens mest kända ansikte sedan snart 40 år.

Det är alltså många som har mött kretsen av konstnärer och pedagoger som arbetar med den modell som inspirerats av studier på konstskolan Bellas Artes i Montevideo. Dokumentationen som vi hoppas ska resultera i en bok. Behövs nu stöd i form av elevers, föräldrars, verkstadsdeltagares och andras minnen av mötena ni haft med Hector, hans vänner och kolleger. Det kan handla om anekdoter, berättelser, bilder eller filmsnuttar.

 Arbetsnamnet är Bellas Artes i Lund och hjälp gärna till med att sprida informationen till alla du tror kan bidra eller som bara vill veta att något roligt är på gång!